Smaak als criterium


Maître Bertrand importeert uitsluitend kwaliteitsproducten die zorgvuldig zijn geselecteerd op basis van het criterium ‘smaak’. Dit zijn doorgaans producten die volgens traditionele recepten ambachtelijk zijn bereid.  Soms worden ook nieuwe producten gevonden die duidelijk exceptioneel van smaak zijn. Deze worden dan aan onze collectie toegevoegd.

Azijn en mosterd van Martin Pouret


Voor de azijn en de mosterd is gekozen voor de ambachtelijk bereide producten van het huis Martin Pouret uit Orléans, opgericht in 1797. Dit is de enige producent die azijn op industriële schaal produceert volgens de oorspronkelijke “methode Orléanaise” die zich kenmerkt door een trage verzuring van wijn in eikenhouten vaten. De azijn krijgt vervolgens nog een jaar de tijd om op eikenhout tot volle rijping te komen.

Voor de mosterd wordt gebruik gemaakt van de beste Canadese mosterdzaden die met molenstenen worden gemalen. De mosterd wordt met azijn op smaak gebracht.

Delicatessen

Hazelnoot en Walnootolie uit de Savoie

De Oliën

  Olijfolie vd Ardèche                            Arganolie uit Marokko

Walnoot- en hazelnoot olie en mosterd van Le Moulin de Chanaz


Le Moulin de Chanaz is de naam van de watermolen waarmee het echtpaar Hubert, in het dorpje Chanaz, gelegen ten zuidwesten van het meer van Genève, de meest fantastische walnoot- en hazelnootolie perst. Er wordt gebruik gemaakt van de noten afkomstig uit de tuin van particulieren en kleine boeren uit de omgeving; van beroepsmatige kweek is geen sprake. De noten worden op lage temperatuur ontdaan van hun vocht en vervolgens tussen twee grote molenstenen geperst. De olie uit de noot vloeit als puur goud in de fles. Niets wordt verder aan de olie toegevoegd. Deze productiewijze garandeert een uitzonderlijke smaak dat ons versteld doet staan. De overgebleven pulp van de noten wordt niet weggegooid maar gebruikt voor de productie van heerlijke walnoot- en hazelnoot mosterd.

Productfoto’s

Azijn

Mosterd

Olie

Hierboven kunt u klikken op de foto’s om het gehele assortiment delicatessen te zien.


Onze producten zijn verkrijgbaar in diverse winkels in Nederland. Zoek op de uitgebreide lijst naar een winkel bij u in de buurt. Wij zijn het aantal winkels continu aan het uitbreiden; u kunt ons helpen door uw plaatselijke delicatessenzaak naar ons te verwijzen.


U kunt ook rechtstreeks een mail sturen naar info@maitrebertrand.nl.


Verder kunt u onze producten proeven en aanschaffen op diverse evenementen en markten. Volg hiervoor onze agenda.


Professioneel

Als u als als horeca ondernemer of als detaillist geïnteresseerd bent in onze producten, kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen. Wij voorzien u graag van informatie en prijzen. Indien gewenst maken wij graag een eerste vrijblijvende afspraak voor een kennismaking, zowel van ons bedrijf als van de producten.

Selectie criteria